Udaberria iritsi da gurera. Natura nonahi loratzen…kolore eztanda… Hona hemen aukera ezin hobea gure inguruan ditugun loreak sukaldean erabiltzen hasteko. Izan ere, zentzumenentzako gozamena bilakatuko baititugu gure platerak. Animatzen?
Ha llegado la primavera, la naturaleza adormecida despierta y florece…explosión de color… Así que tenemos una excelente oportunidad para introducir las flores en nuestra cocina convirtiendo nuestros platos en un festival para los sentidos. ¿Te animas?
Landare bakoitzak berezko
ezaugarriak ditu. Gozoak, mikatzak, garratzak… Bioletak eta pentsamenduak oso egokiak dira postreetan erabiltzeko. Larrosa hostoak berriz, gure entsaladak usaingozatzeko. Kaputxinak pikante punttua emango diote gure platerei, piperminaren antzera. Labanda loreak ehiza goarnizioak janzten dituzte. Kalabaza eta kalabazin loreak itxaski, haragi edo barazkiekin beteak prestatu ditzakezu. Dagoeneko konturatuko zinenez aukera mugagabea da. Esperimentatu, probatu, daztatu....animatu!
Las distintas flores tienen sus
propios sabores, algunas dulces, otras ácidas e incluso unas un poco amargas. Las violetas son fantásticas
para los postres. Las rosas
se prestan a la perfección a la aromatización de todo
tipo de ensaladas. Las
capuchinas ofrecen un matiz picante a las preparaciones: su sabor es
parecido al de la pimienta. La lavanda puede servir para elaborar guarniciones
que acompañen a la caza. Las flores de la calabaza y el calabacín son deliciosas cuando se rellenan de marisco,
carne o verdura.Como ves las opciones son infinitas. ¡Anímate a experimentar!
Las flores también podéis
ponerlas dentro de botellitas de aceite o vinagre transparentes, aportándole
una coloración especial y un sabor particular a tus aderezos.
Beste ideia erraz eta
ederra ondorengoa da: Izotz koskorrak egiteko garaian jarri ezazu loretxo bat
bakoitzean. Emaitza ikusgarria da!
Otra idea muy sencilla
es poner pétalos en la cubitera antes de que se formen los hielos. El resultado
es muy decorativo.
Eta loreekin goxokiak egiten baditugu?
Lore petaloak garbitu eta lehortu. Pintzel baten laguntzaz arrautzaztatu
eta azukrean
pasa. Leku fresko eta lehorrean utzi azukrea kristalizatu arte.
Me encanta !!!! dan ganas de ponerse a comer flores !!!
ResponderEliminarMe ha encantado el último. Tiene una pinta buenísima!! Ze ideia onak Edurne!
ResponderEliminarUuuuaaaaaauuuuu
ResponderEliminarhau gosea sartu zaidana guzti honekin!!!!
Ideia oso onak
Gosea ta dena sartu zait...
ResponderEliminar<3
ummm, ze polita, Edurne..eskerrik asko!!
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